6 onmisbare tips bij het evalueren van je medewerkers

6 onmisbare tips bij het evalueren van je medewerkers


  • mei 31, 2018
  • shauni
  • Evaluatie, HR

Succesvolle medewerkers dragen bij tot een succesvolle organisatie. Evaluatiegesprekken zijn een tool om je medewerkers te laten evolueren. Hieronder lijsten we 6 onmisbare tips op die van je evaluatiegesprek een succes kunnen maken.

Bepaal hoe je evalueert

Zorg voor transparantie over de manier waarop de evaluatie zal verlopen. Wordt er gebruik gemaakt van een evaluatieformulier? Moet de medewerker zichzelf evalueren? Laat je medewerkers op voorhand weten op basis van welke criteria ze geëvalueerd worden. Wil je geen gebruik maken van een traditioneel evaluatiegesprek? Bekijk even hoe bedrijven als Google en Adobe dit aanpakken!

Vermijd het halo- en horn-effect

Laat een recente gebeurtenis niet de volledige evaluatie positief of negatief beïnvloeden. Evalueer medewerkers op basis van prestaties van de volledige periode.

Ga voor 360° feedback

Verzamel feedback van collega’s die nauw met deze medewerker samenwerken. Tijdens de evaluatie kan je deze feedback vergelijken met de zelfevaluatie van de medewerker en eventuele verschillen bespreken.

Creëer een positieve sfeer

De sfeer en je houding bepalen de trend van het evaluatiegesprek. Als het gesprek start met de motivatie om je medewerker te laten groeien, zal dit hem het vertrouwen geven dat hij hiervoor de nodige capaciteiten bezit en jij hem hierbij wil helpen.

Wees positief

Maak naast de negatieve feedback voldoende ruimte voor positieve punten. Een evaluatiegesprek is er niet enkel om de negatieve aspecten te benadrukken. Door ook de focus te leggen op het positieve zal je medewerker zich gewaardeerd voelen.

Zorg voor een open dialoog

Een evaluatiegesprek bestaat niet uit éénrichtingsverkeer. Wanneer alleen jij het woord voert, zal dit je medewerker niet motiveren. Het gesprek zal voor hem dan aanvoelen als een lezing in plaats van een evaluatie. Laat je medewerker meer dan de helft van de tijd aan het woord. Vragen zoals: ‘Welke doelstellingen wens je te bereiken?’, ‘Hoe kan ik je helpen bij het bereiken van deze doelstellingen?’,… kunnen dit aanmoedigen.

Maak van het evaluatiegesprek een moment om het succes van je medewerkers te meten en ontwikkeling te stimuleren. Het is een moment waarop je de relatie en communicatie tussen medewerker en manager kan verbeteren. Bovenstaande tips helpen je alvast op weg naar een succesvol gesprek.