Een opleidingsplan opstellen

Een opleidingsplan opstellen


  • mei 31, 2018
  • shauni
  • HR, Opleiding
We zochten uit wat een goed opleidingsplan is en hoe je dit kan opstellen, hieronder lees je onze tips.

 

Analyseer de behoeften
Een opleidingsplan opstellen doe je in functie van de noden van je bedrijf. Start daarom bij het analyseren van de behoeften per functie of per afdeling. Hou in je analyse niet enkel rekening met doelstellingen op korte termijn en kennis die momenteel ontbreekt om huidige taken uit te voeren maar denk ook al aan doelstelling op lange termijn. Welke vaardigheden hebben je medewerkers nodig om toekomstige uitdagingen aan te kunnen? Ga na waar je bedrijf vandaag staat en waar je wil dat het in de toekomst staat.

Budget
Ga na wie welke doelstellingen moet behalen en tegen welke termijn deze moeten behaald worden. Op basis hiervan kan je een budget opstellen. Je medewerkers opleiden loont, maar enkel als je het goed doet.

Opleidingsmethoden
In je ontwikkelingsplan moet je bepalen van welke opleidingsmethoden je gebruik zal maken om de vooropgestelde doelstellingen te behalen. Denk hierbij niet alleen aan de traditionele opleidingen, maak ook gebruik van nieuwe opleidingsvormen. Webinars en andere educatieve technologie├źn maken het mogelijk trainingen flexibel in te plannen. Naast externe opleidingen kan je natuurlijk ook gebruik maken van interne opleidingen waarbij ervaren werknemers hun kennis kunnen overdragen.

Feedback
Hou in je opleidingsplan rekening met de feedback van je werknemers. Respecteer de meningen en suggesties die je ontvangt, zodat je het opleidingsplan steeds kan verbeteren.