Wat na een mindere evaluatie?

Wat na een mindere evaluatie?


  • januari 20, 2020
  • lore
  • Evaluatie

Hoewel we natuurlijk allemaal hopen op een positief evaluatiegesprek, is het in de realiteit natuurlijk niet altijd rozengeur en maneschijn. Een lastig evaluatiegesprek of slechte feedback kan moeilijk zijn om aan te horen, zeker als je dacht goed bezig te zijn. Hoe herpak je jezelf? En hoe ga je na zo een mindere evaluatie opnieuw gemotiveerd aan het werk?

1. Durf je fouten toegeven

Bij een negatieve evaluatie zijn we snel geneigd om in de verdediging te kruipen. Ligt de problematiek die aangehaald wordt niet (volledig) aan jou? Dan is het zeker oké om uit te leggen waaraan wel. Maar belangrijker is om je eigen aandeel niet te minimaliseren en toe te geven als je fout was. Op deze manier zal je op veel meer begrip en sympathie van je werkgever kunnen rekenen. Stel daarbij meteen ook mogelijke oplossingen voor. Hiermee toon je dat je bereid bent om te sleutelen aan je werkpunten, wat enkel een goede indruk op je verantwoordelijke kan achterlaten.

2. Luister en stel vragen

Luister goed naar de feedback en probeer te doorgronden waar het probleem zich situeert. Denk na over wat je kan verbeteren. Heb je vragen? Twijfel dan niet om ze te stellen. Een evaluatiegesprek blijft een dialoog tuusen jou en je verantwoordelijke. Je kan alleen maar leren uit de antwoorden op je vragen.

3. Vraag hulp

Je fouten durven toegeven is één ding, maar toegeven dat je niet weet hoe je jouw werkpunten moet aanpakken is een ander. Wees niet verlegen of bang en durf vooral hulp te vragen. Je verantwoordelijke denkt veel liever samen met jou na over oplossingen dan dat hij/zij vaststelt dat er niets gebeurd met de werkpunten die besproken werden.

4. Werk aan je houding

Misschien ligt je werkhouding wel aan de basis van je mindere prestaties. Ook hier is het belangrijk om kritisch naar jezelf te kijken en een extra tandje bij te steken indien nodig. Vragen die je bij deze zelfreflectie kunnen helpen zijn: Ben ik te snel tevreden? Werk ik niet snel genoeg? Beïnvloedt mijn slechte humeur de werksfeer en mijn prestaties?

5. Wat als ik het oneens ben?

Net zoals je best vermijdt om meteen in de verdediging te gaan of op je achterste poten te staan, kan het ook niet de bedoeling zijn om je verantwoordelijke in alles direct gelijk te geven. Ben je het oneens met de feedback die je ontving? Dat kan, maar onderbouw je weerwoord dan wel met sterke argumeten om de mindere evaluatie te weerleggen.

Laat zeker je kop niet hangen na een mindere evaluatie, maar zie de werkpunten die je meekreeg als kansen om te groeien!

Is dat moeilijke evaluatiegesprek toch het duwtje in  de rug dat je nodig had om van job te veranderen? Neem dan contact op met onze consultants en kijk zeker eens tussen onze openstaande vacatures.