Boeien

Strategisch HR-advies

Teamdynamieken

Niets zo goed als een goed team, niets zo slecht als een slecht team. Een verzameling mensen maakt nog geen team. Een gemeenschappelijk doel, een duidelijke visie en een sterke cohesie zijn dat wel, maar voor heel wat teams ook werkpunten. Xtra HR Services gaat met teams aan de slag, of het nu leidinggevenden, management team leden, directie of raad van advies- of bestuur betreft.

Xtra HR Services treedt op als een langetermijnpartner om teams verder te optimaliseren. We maken een analyse van elk lid van het team. Vervolgens worden sterkten, valkuilen en lacunes van het hele team in kaart gebracht. Samen met het bedrijf wordt een traject opgestart om het team optimaal te begeleiden, bewust te blijven maken van elkaar en als team in hun kracht te zetten. Op basis hiervan wordt selectie van nieuwe teamleden dan ook een heel pak eenvoudiger.

Begeleiden van familiale opvolging

Onderzoek toont aan dat 15% van familiebedrijven de derde generatie niet overleeft. Al te vaak wordt er kritisch gekeken naar aanwervingen op cruciale posities, waar diezelfde kritische zin als sneeuw voor de zon verdwijnt wanneer de kinderen in het bedrijf willen komen. Xtra HR Services gaat aan de slag en formuleert heldere antwoorden op tal van bezorgdheden: Wat zijn de sterkten en valkuilen van ieder individu? Welke rol is het best geschikt voor elk kind en/of externen? Hoe complementair is de volgende generatie? Met welke profielen dient de directie of het management aangevuld te worden? In welk orgaan past welk individu het best? Welke aspecten dienen op tafel te komen voordat verdere stappen kunnen worden gezet?

Missie, visie & waarden

Groeibedrijven hebben heel wat uitdagingen. Naast het vinden van mensen en het opzetten van structuren en afspraken, is het cruciaal een kader te scheppen waarbinnen elke individu kan ageren. De noodzaak om te definiëren waar de organisatie vandaag voor staat en in de toekomst voor zal staan is geen overbodige luxe, maar een kapstok waaraan elke beslissing gekoppeld kan worden.

Xtra HR Services heeft een aanpak ontwikkeld om volgende zaken te achterhalen: Waar staat je bedrijf voor? Wat maakt je organisatie uniek? Wat betekent dit in de praktijk? Wat wil je bereiken? Vanuit het vastleggen van deze bedrijfswaarden, wordt een sterke basis gelegd voor het gealigneerd aanwerven van mensen, het begeleiden van hun leidinggevenden alsook het testen van nieuwe medewerkers of mensen die willen doorgroeien. Het zorgt voor een sterke binding met je medewerkers én je klanten aan je bedrijf.

Strategisch HR-advies

Ervaren consultants van Xtra HR Services geven al dan niet in house soft-hr advies zodat groeibedrijven gewapend worden met inzichten om structureel het verschil te kunnen maken met en voor medewerkers. Diverse topics kunnen hierbij aan bod komen.

Benieuwd waar Xtra HR Services jou kan bijstaan?

Blijf Xtra op de hoogte!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang meer informatie over vacatures, tips & zoveel meer.

Werkgever
Werknemer

© Xtra HR Services | VG.2038/U - W.DISP.938 - Erkenning Brussels hoofdstedelijk gewest, 00485-406-20130822 | Privacybeleid | Cookies | By Publiplus