Wij zijn een fier merk van de Xtra Groep. Ontdek hier onze andere expertises.

Vinden

Aantrekken en evalueren van talent

Aantrekken
van talent

Sourcing

De schaarste in de arbeidsmarkt is in bepaalde sectoren zo sterk voelbaar, dat je als ondernemer al blij zou zijn als erg moeilijk te vinden en/of overtuigende profielen met jou een gesprek zouden willen aangaan. Xtra HR Services brengt in kaart wie mogelijk in aanmerking kan komen en gaat aan de slag op een actieve wijze: Zo worden latente en niet-actieve kandidaten opgespoord, benaderd en overtuigd van de meerwaarde van een gesprek met jou, een interessante speler in hun markt. Xtra HR Services werkt samen met jou een aanpak uit op maat van jouw noden. We gaan verder dan het afschuimen van LinkedIn, maar gaan in de diepte aan de slag met niet voor de hand liggende tools en technieken om mensen te traceren die met jou in gesprek willen gaan.

Werving & selectie

Xtra HR Services is langetermijnpartner van Kmo’s, groeibedrijven en lokale besturen als het gaat over het zoeken en vinden van nieuwe medewerkers vanaf een bachelor denkniveau. Wij maken het verschil door je bedrijf en je vacature in de verf te zetten en combineren dit met een actieve zoektocht naar nieuw talent. We maken er een punt van om mensen persoonlijk te ontmoeten om te kijken of hun vaardigheden en attitude een langetermijnoplossing zijn.

In het zeldzame geval van een foute match, gaan we spontaan en kosteloos op zoek naar een geschikte opvolger. Onze medewerkers zijn allen sterk gedreven, beschikken over up-to-date kennis en bezitten een uitzonderlijk leervermogen. Doordat we het aantal vacatures per recruiter beperken, neemt de tijd om een vacature in te vullen drastisch af: zo kan de recruiter écht investeren in jouw bedrijf. En dat loont.

Xtra HR Services meent het verschil te kunnen maken doordat we kritisch zijn gedurende het volledige wervingsproces. In de eerste plaats naar onszelf, maar ook naar klanten. Is de vacature wel wat er schort of is er een bredere uitdaging? We ontleden de meest complexe problemen tot eenvoudige uitdagingen. Dat zie je ook in onze overeenkomsten: blabla heeft duidelijk plaats gemaakt voor duidelijkheid en vertrouwen met onze partners.

Evalueren van talent

Als (hiring) manager kan je het je niet meer veroorloven: ‘we geven het een kans en zien wel waar we terecht komen’. De kost van een verkeerde aanwerving is vandaag niet meer te overzien, zowel vanuit financieel oogpunt als vanuit de druk die op de bestaande medewerkers rust.

Testing

Bij de nood aan uiterst snelle beslissingen of wanneer je aan hoog volume recruitment doet, is testing de oplossing.

Xtra HR Services bezorgt je kandidaten zorgvuldig samengestelde online tests. Binnen 48 uur na invullen, of desgewenst sneller, krijg je een helder advies. Meer moet dat niet zijn. Xtra HR Services beschikt over een brede waaier aan tests en oefeningen om jouw nieuwe medewerker aan te werven, te testen op persoonlijkheid, motivatie, maar ook vaardigheden (techniciteit, verkoopinzicht, talen, leiderschap, …) en mogelijk nog belangrijker: het leervermogen van je nieuwe medewerker. Wetenschappelijke onderbouw van onze tests en begeleiding door een ervaren psycholoog, maken dat we volledig achter ons advies staan. Geen grijze adviezen, wel een duidelijke ja of neen.

Assessment

Meer dan ooit is een succesvolle aanwerving van levensbelang voor een afdeling of een bedrijf. Daarvoor bouwde Xtra HR Services een volledig en uiterst betrouwbaar assessment center uit. Rollenspel, postbakoefening, diepgaande interviews en gevalideerde wetenschappelijk onderbouwde oefeningen, bieden ons de mogelijkheid om aangepast aan het gewenste profiel een eenduidig en tegelijk erg volledig advies te geven. Laat het duidelijk zijn: niet alleen bij twijfel is testing en assessment aan de orde. Beschouw het als een verzekering voor de betrokken partijen.

Wat heeft je bedrijf of je afdeling echt nodig? Is de geselecteerde kandidaat wel een afdoende oplossing? Op welk vlak is er nog groeimarge en/of waar is er een mismatch? Dit bestaat in alle mogelijke vormen. Afhankelijk van de complexiteit van de te meten competenties of van de functie, werken we graag oplossingen uit die tot maximaal een dag van de kandidaat in beslag nemen.

De verslagen van Xtra HR Services worden zo opgesteld dat ze te lezen zijn zonder nood aan een legende, zonder hoogdravende bewoordingen of ingewikkelde grafische voorstellingen. To the point, glashelder, onderbouwd en eerlijk, daar houden we ons aan.

Benieuwd waar Xtra HR Services jou kan bijstaan?

Blijf Xtra op de hoogte!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang meer informatie over vacatures, tips & zoveel meer.

Werkgever
Werknemer

© Xtra HR Services | VG.2038/U - W.DISP.938 - Erkenning Brussels hoofdstedelijk gewest, 00485-406-20130822 | Privacybeleid | Cookies | By Publiplus